Kiberbiztonság – Makay József (etikus hacker, kibe

A Google új szolgáltatása minden eddiginél félelmetesebb

2016. július 26. - Makay József

google_my_activity.jpg

 

Azt már lassan mindenki tudja, hogy a Google minden lépésünket részletesen naplózza, a vállalat legújabb szolgáltatása viszont azt is megmutatja, hogy milyen mértékben: A My Activity (Saját tevékenységek) névre keresztelt weboldalt böngészve minden paranoiást a sírás fogja kerülgetni.


Az oldalon megtekinthetjük, hogy mikor milyen weboldalakat, képeket és videókat néztünk az interneten, de még az Android-alkalmazásaink használatára is kitér. Persze ezen előzmények megtekintéséhez Google-fiókkal kell rendelkeznünk, de tudható sejthető, hogy a fiókkal nem rendelkező felhasználók aktivitását is hasonló részletességgel követik.


A naplózott tevékenységeket elvileg törölhetjük, de azt csak a Google tudja, mennyire törlődnek a valóságban is – bevett gyakorlat, hogy egy adott tartalom törlése valójában csak annak eltüntetését jelenti.

 

Forrás: Androbit technológiai magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://kiberbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr178914872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása