Kiberbiztonság – Makay József (etikus hacker, kibe

Az FBI is a webkamera leragasztását javasolja

2016. szeptember 15. - Makay József

webcam_microphone_tape.jpg

Aki egy picit is járatos a kiberbiztonság területén, az tudja, hogy manapság egy távolról feltört számítógép webkamerájának bekapcsolása már gyerekjáték az erre szakosodott eszközök segítségével. A potenciális áldozatok viszont nem is sejtik, mi mindenre lehet használni egy ilyen webkamerát a perverz kukkoláson túl. Ezúttal maga az FBI igazgatója, James Comey nyilatkozott a témában, aki tőle egészen váratlan állásfoglalással állt elő.

Comey mindenkinek erősen javasolja a webkamera leragasztását valamilyen nem átlátszó ragasztószalaggal – mondta ezt azután, hogy kiderült, ő maga is alkalmazza ezt a módszert, ahogyan a kormányzati szférában mindenki. Szerinte van néhány alapvető lépés a személyes- és adatbiztonságunk megerősítése érdekében, a kamera leragasztása pedig ezek közé tartozik.

mark_zuckerberg_webcam_microphone_tape.jpg

Ez egy kicsit szokatlan kijelentés attól az embertől, aki egy olyan szervezet vezetője, ami célszemélyek megfigyelését végzi a lehető legtöbb csatornán. Az igazgató elismerte, hogy többen is gúnyolták az ironikus helyzet miatt, de úgy véli, az embereket megilleti a magánélethez való jog.

Forrás: Androbit technológiai magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://kiberbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr9011709657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása