Kiberbiztonság – Makay József (etikus hacker, kibe

Az Apple „titokban” az Android felé terjeszkedik

2016. június 12. - Makay József

imessage.jpg

Bizonyára már Ti is észrevettétek, hogy az elmúlt egy évben a biztonságos kommunikáció szinte divatszolgáltatássá vált. Persze, mint ahogyan ez minden mással is lenni szokott, eleinte ezzel a témával is csupán néhány felhasználó foglalkozott, és ha sikerült rávennie néhány ismerősét olyan alkalmazások telepítésére, mint a Telegram, a Signal vagy a CryptTalk, akkor is csak velük kommunikálhatott titkosított csatornán.

Az igazi áttörést a populáris kommunikációs alkalmazások titkosításra való hajlandósága jelentette, aminek következtében végre mindenki rájött, hogy az end-to-end titkosítás nélküli megoldások előbb vagy utóbb, de lehúzhatják a rolót, ha nem veszik komolyan a piaci trendeket.

Nagyon úgy tűnik, hogy erre az Apple is rájött, ezért a június 13-án induló WWDC 2016 fejlesztői konferencián a vállalat az end-to-end titkosítással felvértezett iMessage kommunikációs alkalmazást is be fogja mutatni, ráadásul nem is akárhogyan.

Az Apple még tavaly novemberben jelentette be az Apple Music alkalmazás Androidra szánt kiadását, amivel egyértelművé vált, hogy a Microsoft után az almás vállalat sem kíván bezárkózni saját platformjára. Egy megbízhatónak tűnő forrás szerint ezen terjeszkedés következő lépése az iMessage lesz, ami azt jelenti, hogy az Apple és az Android felhasználók egy újabb platformon kommunikálhatnak egymással, méghozzá olyan csatornán, amihez az Apple-nek sincs (olvasási) hozzáférése.

Az persze már más kérdés, hogy a közel 1 milliárd felhasználóval rendelkező Facebook Messenger, a szintén nagyon népszerű WhatsApp és a Viber mellett hiány Android felhasználó fog dönteni a „rivális” platform alkalmazásának használata mellett.

Forrás: Androbit technológiai magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://kiberbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr238801212
süti beállítások módosítása